-

Hind is al bijna een merk geworden. Haar unieke stemgeluid en personality maken haar tot één van de grootste zangeressen van Nederland.Hoe begint het verhaal van Hind? Mijn verhaal. Wel, dat begint als ik met mijn ouders en zussen naar Marokko op vakantie ga. Een jaarlijks terugkerende reis met de auto. Onderweg lekker meezingen met de radio of liedjes op de cassette. Mijn ouders en zussen vonden dat best aardig klinken. Tja, en van het een komt het ander.

Op mijn 12e trad ik voor het eerst op in de afscheidsmusical in groep 8 op de basisschool. Mijn middelbare schooltijd stond helemaal in het teken van muziek. Ik zong op talloze muziek- en ouderavonden, op mijn 16e stond ik zelfs al in de Goudse Schouwburg. Mijn zangpassie bleef niet onopgemerkt. Ik kreeg een uitnodiging om op te treden tijdens de TMF-dancemasters party of the year in Duitsland. En zo kreeg ik een rol in Tracks, een eigentijdse theatervoorstelling. Ondertussen volgde ik zang-, dans- en cabaretlessen om me verder te ontwikkelen.

Ook op nationaal niveau trad ik voor het voetlicht. Ik deed mee aan de Soundmixshow 2002 en haalde de landelijke tv-finale met een imitatie van Vanessa Williams. Maar wat mij - en waarschijnlijk ook jullie - het meest is bijgebleven is natuurlijk ‘Idols’. Ik hoorde van verschillende kanten dat er een nieuw programma kwam, bedoeld om zangtalent te ontdekken. Ik deed samen met een vriendin auditie in Rotterdam. Ik kreeg een enthousiast onthaal van de jury, maar ik kon natuurlijk niet vermoeden wat me te wachten stond. Toch was dit voor mij de aanloop voor het ongelofelijke Idols-avontuur!

Naast de Idols voorrondes had ik ook nog andere optredens. Ik mocht bijvoorbeeld meedoen aan ‘Supervoices’, een geweldig evenement. Stel je eens voor: samen te mogen zingen met de grootste vocale popgroep ter wereld! We zongen verschillende nummers voor een goed doel.
Eenmaal bij de laatste 10 kandidaten van ‘Idols’ raakte alles in een stroomversnelling, zo voelde het. Het hele land stond op stelten door de ‘Idols-hype’ en ik was daar onderdeel van. Mijn hele leventje stond op zijn kop: je wordt herkend op straat, mensen vragen handtekeningen, je krijgt stapels fanmail, fans voor de deur, fans aan de telefoon. Echt bizar!

Tijdens de liveshows probeerde ik zoveel mogelijk verschillende kanten te laten zien. Ik zong onder andere de titelsong van Pocahontas; na afloop kreeg ik als extra compliment dat ik zelfs zou lijken op de tekenfilmfiguur! In de derde liveshow verraste ik Nederland met ‘Feel’, een grote hit toen van Robbie Williams. Voor mij een des te grotere uitdaging om een goede vertolking te zingen. Dan voel je ook de druk. Maar toen ik het applaus hoorde, haalde ik opgelucht adem, en na het jurycommentaar kon mijn avond helemaal niet meer stuk!!

De finale haalde ik – zoals je weet - nét niet; ik werd 3e, maar dat maakt dan niet zo veel meer uit. Je naam is echt in heel Nederland bekend. Dankzij Idols heb ik een platencontract bij platenmaatschappij BMG. In de komende drie jaar mag ik drie albums maken. Daar ga ik natuurlijk heel hard aan werken.

Goed, het is dus even stil geweest rond mij. Ik heb me een aantal maanden teruggetrokken, even weg van de Idols-hype en alle drukte. Maar het is de stilte voor de storm, waarin ik me volledig heb gestort op de voorbereidingen van mijn eerste single en debuutalbum. Wat ik daarover kan zeggen? Wel: Hind is Hind. Ik wil mijn eigen stijl en imago ontwikkelen. Dat zul je terugvinden in mijn muziek en al mijn bijkomende bezigheden.

Diversiteit is mijn kracht; diversiteit in zang, kleding en ambities. Zowel R&B en pop als Fado liggen in mijn straatje. Dat heb ik te danken aan mijn grote stembereik. Ik experimenteer volop met verschillende muziekstijlen in verschillende talen, ook Arabisch en Portugees. Ik wil meerdere markten bereiken, en een internationale carrière ga ik dus zeker niet uit de weg. Zo gaat, wat mij betreft, het verhaal van Hind in de toekomst verder.