-

 

Joe Pequerrucho, MAGIC & MINDLEADER, geboren en getogen te Rotterdam, heeft zijn opvallende achternaam te danken aan zijn Portugese ouders.

 

 

   

 

Zijn interesse in de wereld van magie en illusie werd aangewakkerd toen hij op 8-jarige leeftijd zijn vader een aantal goocheltrucs zag doen met een kaartspel. Al kort daarna vertoonde de jonge goochelaar zelf tal van wondertjes waarmee hij iedereen verbaasde. De passie voor het vak is daarna nooit meer verdwenen, vandaar uiteindelijk de keus om als professioneel magic entertainer door het leven te gaan.

Inmiddels heeft een groot publiek de magie van Joe Pequerrucho al mogen aanschouwen tijdens bedrijfsevenementen, dinershows en andere feestelijke aangelegenheden met zijn onbegrijpelijke illusies, trucs en demonstraties van het bovenzintuiglijke.

Zijn televisiedebuut vond plaats op de Belgische televisie in het amusementsprogramma “De Magische Vier”. Een serie van 15 afleveringen, waarin Joe samen met drie Vlaamse vakbroeders tal van bekende Vlamingen en Nederlanders verraste met zijn magische kunsten, uitgezonden in 2004 en 2005 door VT4.

Tijdens zijn zoektocht naar mysterie en het onverklaarbare stuit Joe op verschillende zaken die te maken hebben met het paranormale. Dit resulteert in een voorstelling (MindLeader) waarin hij laat zien dat veel van de bovennatuurlijke fenomenen door middel van trucs en technieken kunnen worden nagebootst.
Zijn onbegrijpelijke demonstraties zetten zowel ‘believers’ als sceptici goed aan het denken.

Zijn kennis en ervaring op dit gebied is dan ook de reden waarom hij wekelijks als één van de drie waarnemers te zien was in het televisieprogramma ‘Op zoek naar het zesde zintuig’ van de KRO (2007). Tijdens dit zeer goed bekeken programma was Joe bij vele tests aanwezig om er op toe te zien dat er geen trucs werden toegepast door de kandidaten.

Joe Pequerrucho is een creatieve ondernemer in de wereld van magie en illusie waar we in de nabije toekomst nog veel meer van zullen gaan horen.