-

Mike Peterson, geboren in Den Haag 18 januari 1975. Mike Peterson begon zijn zangcarrière op elf jarige leeftijd. Niet wetende dat hij zou opgroeien tot een allround zanger/entertainer.

Onder toezicht van zijn vader, die tevens ook de geluidsman was Mike, begon het allemaal met, af en toe een paar liedjes zingen in de pauze van andere optredende artiesten. Dat verliep zo goed dat Mike werd gevraagd voor zijn eerste televisieshow. Op dertien jarige leeftijd stond Mike in de eerste televisieshow, van de helaas overleden Bart de Graaf, “de Bart Boos show” van Veronica!

Daarnaast werkte Mike hard aan een zangcarrière, ondersteund door zijn vader. Helaas overleed zijn vader toen Mike vijftien jaar was, daardoor wilde Mike ook stoppen met zingen.

Toch besloot Mike na een jaar om toch de draad weer op te pakken, want bovendien zou zijn vader dit ook zo het liefst gewild hebben. In dat jaar maakte Mike op 16 jarige leeftijd zijn eerste single ”If i were a Carpenter”.

Opgenomen met grote namen uit de Nederlandse muziek, waaronder Mildred Douglas(Mai-Tai) en Bert Meulendijk(gitarist van o.a Rene Froger).

Deze single werd helaas geen hit, maar zorgde wel voor de nodige publiciteit voor Mike. Met als positieve ontwikkeling dat Mike werd gevraagd voor zijn eerste grote optreden in Nederland. Hij werd gevraagd het voorprogramma te verzorgen voor de “Soullegende” Lou Rawls in de Doelen te Rotterdam!

 

Tegenwoordig treed Mike Peterson op met zijn act Mike Peterson & Friends.

Daarmee heeft hij o.a. met zijn grote vriend en collega Franklin Brown regelmatig in het land opgetreden. Een act waarin een talentvole zanger uit Den Haag en een zonger uit Rotterdam samen  de tent op z'n kop zetten met spetterende dance classics en funky soul songs.

 

MIKE PETERSON & FRANKLIN BROWN.................... SUPERRRRRRRRRRRRRRRRR DUO